STEVIGE PROFESSIONELE IDENTITEIT

1024 683 Leef Emmeloord
  • 0

Voor leidinggevenden, opdrachtgevers & coaches

In deze veranderende maatschappij is weten wie je bent belangrijker dan ooit. Van leidinggevenden en coaches wordt meer dan ooit verwacht dat ze vanuit hun eigen kern verbinding maken met anderen. Hoe meer druk er ligt op het veranderen, hoe groter de noodzaak is om jezelf goed te kennen en steviger te staan in wie je bent. Een stevige professionele identiteit zorgt daarvoor. Professionele identiteit* is dat gene wat jou onvervreemdbaar je eigen kleur geeft in je werk. Reflectie op je professionele identiteit geeft rust en het helpt je bij het maken van de juiste keuzes in de vele veranderingen en complexiteit in je werk, waarin je steeds weer je eigen rol en je eigen ontwikkeling vorm geeft.

Manon Ruijters doet samen met een aantal professionals onderzoek naar je professionele identiteit. In het boek ‘Je binnenste buiten, over professionele identiteit in organisaties’ schrijft zij daar het volgende over:

Professionals met een sterke identiteit hebben een betere stressbestendigheid, stellen realistischere doelen, hebben een grotere eigenwaarde en zelfvertrouwen, hebben succesvollere loopbanen, kunnen anderen beter begrijpen, hebben een betere zelfregulatie, een positievere houding ten opzichte van de eigen professie en zijn beter bestand tegen slechtere werkomstandigheden.  Werken aan professionele identiteit draag bij aan zelfsturing, veerkracht, excellentie en wijsheid. Kortom: het heeft nogal wat voordelen om als professional te reflecteren op wat jou bijzonder maakt*.

Ik gun het jou om daarvoor ruimte te maken:

Ben je leidinggevende of coach en wil jij ruimte maken om je zicht op je professionele identiteit te verstevigen?
Dan nodig ik je van harte uit om in een kleine groep jouw zoektocht voort te zetten.
Aan de hand van de dialoogkaarten van ‘ons binnenste buiten’* ga je op zoek naar jouw Professionele Identiteit. 

Wanneer:
Vrijdag 1 maart 2019 van 9.00 – 13.00 uur
We sluiten de ochtend af met een heerlijk verzorgde lunch.
Heb je belangstelling, maar schikt deze datum je niet? Meld je dan aan voor de nieuwe datum op Vrijdag 24 mei 2019 van 9.00 – 13.00 uur.Heb je belangstelling, maar ben je geen leidinggevende of coach? laat het mij weten.

Kosten: € 25,00 * (incl. BTW, koffie, thee en lunch)
*Deze ochtend is GRATIS voor leidinggevenden die opdrachtgever zijn (geweest) van een individueel coachtraject, een teamcoachtraject of een interim opdracht bij Leef Emmeloord.

Waar: 
In de groepsruimte van Leef Emmeloord, Espelerweg 26, 8303 HZ Emmeloord.

Ben jij er bij?
Meld je dan aan door een mail te sturen naar:   sandra@leefemmeloord.nl

Hartelijke groet,

Sandra de Olde

*Bron: Je Binnenste Buiten, over professionele identiteit in organisaties – Manon Ruijters.
Meer over Professionele identiteit