Individuele coaching

&

Teamcoaching

Individuele coaching

Leef coaching is er voor jou als je verlangt naar meer stevigheid van binnen en vrijheid naar buiten om je leven te leven zoals jij bent bedoeld.

Voel je je onzeker, pas je je snel aan aan wat anderen zeggen, ben je (hoog)gevoelig en wil je daarmee leren omgaan, verlang je er naar om meer vanuit je talenten en gaven te leven, ervaar je onbalans, zoek je naar wie je bent, zoek je naar je bestemming, vind je het lastig om (intieme)relaties aan te gaan, worstel je met levensvragen, is je plek innemen spannend, ervaar je (geestelijke) gebondenheid…?
of… Ervaar je problemen / blokkades in de samenwerking met anderen, heb je moeite met het voeren van een slecht nieuws gesprek, heb je moeite met reflecteren, vind je het lastig om je mening te laten horen, heb je het gevoel dat je steeds verkeerd wordt begrepen door anderen, wil je leren omgaan met conflictsituaties, voel je je niet op de juiste plek…?

Zomaar een aantal persoonlijke en werk gerelateerde thema’s waarin coaching je verder op weg kan helpen. In coaching verbind ik bewustwording en verantwoordelijkheid nemen van je gedrag aan wie jij bent, aan je identiteit, aan jouw waarden, hoe je bent gemaakt en op welke grond jij je leven bouwt. Coaching helpt je om een steviger fundament te gaan voelen onder je voeten om je vrij te gaan voelen om te zijn wie je bent.

Teamcoaching

Leef coaching is er voor teams die verlangen naar meer verbinding van binnen om naar buiten het verschil te maken. Samen werken we eraan om jullie missie betekenisvol te maken, te versterken en uit te leven.

Een periode van zwaar weer achter de rug? Strubbelingen in de samenwerking? Wisselingen in de teamsamenstelling? Energielek in je team, maar het gat lijkt niet te dichten? Veranderingen in de organisatie, in rollen in functies? Voelt het als onmogelijk om te veranderen? Heb je het gevoel dat ieder teamlid op zijn eigen eiland werkt?
In veel teams en organisaties is het aan de orde van de dag. Al die symptomen duiden erop dat er iets gebeurt in de onderlaag van het team. Dan kan het gaan wringen in de teamsamenwerking en lekt er ongewild en onnodig energie weg. Dat is jammer, want dan gaat niet alle energie naar de plek waar jullie van betekenis willen zijn.

Teamcoaching helpt om stil te staan bij wat er precies gebeurt, om zicht te krijgen op wat zich in de onderlaag afspeelt, om je bewust te worden van jouw positie, rol en verantwoordelijkheid binnen je team om nieuw gedrag aan te leren, de verbinding met elkaar te hervinden, verantwoordelijkheid te leren nemen en/of om zicht te krijgen op jouw leiderschapsrol hierin.
Als teamcoach werk ik op een ervaringsgerichte manier aan het zichtbaar en bespreekbaar maken van de onderlaag, zonder oordeel, zodat er nieuwe ruimte en energie ontstaat. Vervolgens kunnen wringende zaken in de bovenlaag samen effectief worden opgepakt. Dit geeft het team zijn energie en stevigheid terug, waardoor ieder teamlid zich weer volledig kan richten op waar hij of zij voor is bedoeld.

Een mens is als een bloem en eert God door te bloeien op de plaats waar God hem geplant heeft.